Інструктор зі Швеції відзначив високий рівень підготовки службових собак на Сумщині

04.11.2023

Працівники кінологічного центру Головного управління Національної поліції спільно з кінологами військової частини 3051 Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України разом зі своїми службовими собаками прийняли участь у практичних навчаннях, які провів професійний інструктор світового рівня зі Швеції Тобіас Гувставсон.

«Якщо кінологія – це мистецтво, то Тобіас – це Мікеланджело», – говорить правоохоронець Євген. Саме за участі цього інструктора, на базі кінологічного центру Головного управління Національної поліції, відбувався тренінг. Загальними цілями якого визначено підвищення професійної майстерності кінологів, рівня натренованості службових собак, обмін досвідом та перейняття передових європейських методик з пошуку заборонених речовин.

У службовій діяльності правоохоронців використання собак-детекторів дозволяє запобігати незаконному обігу наркотиків, зброї та набоїв. Крім того чотирилапі допомагають виявляти боєприпаси та вибухонебезпечні предмети.

Не з кожного пса можна зробити детектора, адже повинна бути відповідна генетика чи схильність. Собаки не повинні відволікатися на зовнішні подразники, на людей, на будь-що. Їхнє завдання обшукати територію або людину на наявність відповідних речовин. Вони повинні вміти скрупульозно винюхувати кожен сантиметр поверхні.

На навчаннях песики демонстрували свої робочі якості у різних локаціях. Інспектори-кінологи відпрацьовували з вихованцями нові підходи в дресируванні.

Тобіас розповів про деякі нюанси для більш чіткого та швидкого пошуку заборонених речовин та відмітив високий рівень підготовки службових собак Сумщини.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: