На Сумщині прикордонники взяли на службу собаку зі зруйнованого будинку

05.11.2023

Українські воїни цілодобово захищають рідну землю від ворога. Майже в кожному прикордонному підрозділі поряд з ними – чотирилапі помічники, які ненавидять русню так само як і кожен українець. Пухнастики не лише надають своєрідну психологічну підтримку, стабілізуючи моральний стан охоронців кордону, а й сумлінно несуть службу.

В одному з прикордонних підрозділів на Сумщині служить собака Варта. Його врятували бійці з одного будинку, який вщент зруйнували російські окупанти. Нагодували, вилікували, обігріли, залишили в підрозділі. Пес виявився не просто вдячною тваринкою, а одразу прийнявся до військової справи: налагоджувати порядок, попереджати про наближення ворога і навіть шахедів. За що й отримав ім’я Варта.

Господаря собі чотирилапий не обрав. Ставиться до всіх однаково з повагою і «контролює» всі процеси в підрозділі. Бійці говорять, що відпочиває Варта вдень, але навіть під час сну реагує на кожен звук. Вночі ж взагалі не змикає очей, пильнує все навкруги. Прикордонники вже знають, коли Варта починає гавкати, крутитися, тягнути військових за штани – чекай обстрілів або наближення шахедів. Тож одразу реагують. Кажуть, що неодноразово пес рятував хлопців. Тільки-но вони візьмуть до відома собачі настанови про наближення ворожої небезпеки і займуть визначені місця, на позиції прилітають снаряди. Але бійці до того часу вже готові надавати відсіч. І у більшості досить вдало.

Хлопці Варту поважають, сміючись називають начальником. А той пишається таким ставленням і гордо підіймає голову. Пухнастику вже розказали, що після закінчення війни його обов’язково заберуть додому, в теплу оселю, разом зустрінуть Перемогу і замовлять собачу медаль «За військову звитягу і допомогу прикордонникам».

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: