Геннадій Демʼяненко: «Громади Сумського району зберігають динаміку бюджетних надходжень»

06.11.2023

Департамент фінансів Сумської ОВА повідомив про наповнення місцевих бюджетів за 10 місяців цього року. Так, до загального фонду бюджетів громад у цілому надійшло 9 млрд грн. За оперативними даними, план січня-жовтня виконаний на 105,6%. Понад плану загалом отримано біля 0,5 млрд грн.

Голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМʼЯНЕНКО: «По Сумському району маємо позитивну динаміку надходжень до загального фонду бюджетів громад. План січня-жовтня загалом виконаний, навіть понад плану. Відзначається позитивна тенденція збільшення доходів у Миколаївській та Хотінській селищних громадах. І навпаки – Юнаківській. Тут причина очевидна та зрозуміла – прикордоння, системні обстріли, надзвичайна складність ведення господарської діяльності та як результат – обʼєм бюджетних надходжень. Проте розуміємо, що в нас війна, не «вішаємо ніс» та працюємо на нашу перемогу!»

За підсумками 10 місяців маємо 50 місцевих бюджетів області, в яких забезпечено виконання планових завдань з надходження доходів до загального фонду бюджету. Річні планові завдання по регіону виконані на 89,2%. Порівняно з відповідним періодом 2022 року надходження зросли на 20,7%. Позитивна динаміка надходжень спостерігається по бюджетах усіх територіальних громад області. За виключенням – Боромлянської, Юнаківської, Есманської, Середино-Будської. Найкращі результати у рейтингу зростання доходів мають наступні тергромади: Шалигинська, Бочечківська, Хотінська, Попівська, Миколаївська селищна, Хмелівська, Зноб-Новгородська..

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: