У колодязях Собича на Шосткинщині виявлено коліформи та кишкову паличку

06.11.2023

Шосткинський районний відділ Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжує щоденні моніторингові дослідження якості питної води з розподільної мережі комунального водопроводу міста.

– Минулого тижня досліджено 14 проб питної води – відповідають вимогам ДСаПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Крім того, в межах відомчого контролю з водогонів досліджено ще 15 проб питної води за мікробіологічними показниками та 5 проб за санітарно-хімічними показниками. Всі вони відповідають вимогам нормативної документації, – інформують у відділі.

Крім того, повідомляється, що на звітному тижні з шахтних колодязів с. Собич Шосткинської громади досліджено 3 проби питної води. У двох пробах виявлено невідповідність встановленим нормам за мікробіологічними показниками (загальні коліформи, кишкова паличка), в одній пробі – невідповідність за показником «кольоровість».

– Про результати досліджень поінформовано старосту старостинського округу для організації проведення необхідних профілактичних заходів.

Нагадуємо про заборону вживання води для питних потреб без попереднього кип’ятіння з колодязя, в якому виявлено невідповідність за мікробіологічними показниками, – зауважують фахівці Шосткинського райвідділу СОЦКПХ.

shostka.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: