Директору департаменту інфраструктури Сум не змінили запобіжний захід

06.11.2023

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід директору Департаменту інфраструктури міста Сумської міськради Олександру Журбі.

6 листопада 2023 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 04.10.2023 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із альтернативним розміром застави 1 476 200 грн.

Рішення Апеляційної палати ВАКС набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Зважаючи на те, що за особу внесено визначену судом заставу у повному обсязі на неї покладено відповідні процесуальні обов’язки.

Нагадаємо, у межах досудового розслідування встановлено, що мер міста Олександр Лисенко спільно з директором Департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 130 000 гривень.

02.10.2023 мера міста та директора Департаменту викрито «на гарячому» одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів – 1 430 000 гривень.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України, повідомиои в САП.

Нагадаємо, за Олександра Журбу внесли заставу у розмірі 10 жовтня. Чиновник мав здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати з Сум без дозволу.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: