На Сумщині зміцнюють захист неба

07.11.2023

Екіпажі нового підрозділу протиповітряної оборони області вже заступили на чергування.

Разом з командуванням на бойові позиції захисників неба вивів начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«Захист неба, підвищення обороноздатності Сумщини – першочергові задачі, над якими робота триває постійно. Стосовно протиповітряної оборони: фактично ми охопили територію від Шосткинського району і до Охтирського. Доукомплектовуємо екіпажі всім необхідним обладнанням, адже йдеться про захист людей, збереження критичної інфраструктури», – розповів очільник області.

Для формування та оснащення підрозділу залучені кошти обласного бюджету, територіальних громад, бізнесових структур області.

Особовий склад нового формування – жителі Сумщини, призвані по мобілізації.

Начальник Сумської військової адміністрації зазначив, що новий підрозділ ППО, завдяки всебічній підтримці громад, створено у визначений термін. Окрім цього триває формування полку для підсилення наземної оборони.

“Це ще один крок задля зміцнення бойової спроможності, підвищення потенціалу Збройних Сил, рівня захисту прикордоння. Всі сили та ресурси максимально спрямовуються на оборону і захист жителів Сумщини», – додав Володимир Артюх.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: