“Добрий хлопець був, безстрашний”. Сумчани провели в останню путь воїна Романа Ломакіна

07.11.2023

У Сумах 7 листопада попрощались з воїном Романом Ломакіним, що повернувся з російсько-української війни на щиті. Із захисником прощалися у храмі Святого апостола Андрія Первозванного.

В храмі опівдні відбулося відспівування загиблого. Побратими Романа розповіли: чоловік став на захист України у 2014 році. Коли Росія почала повномасштабний наступ, знову пішов на фронт добровольцем.

“Він у нас був птурщик, по всіх Сумах шукали птурщика, ледве знайшли. Добрий хлопець був, безстрашний, ну а зараз вже будемо прощатись. В перші дні війни всі добровольцями пішли, за ідею”, – розповів побратим Романа Ломакіна Вадим.

“Він колишній атовець, йому це було боляче, потім він став до лав ЗСУ. Тоді в нас ЗС не було в Сумах, ми пам’ятаємо, в період окупації. Це була тероборона. Яким запам’ятався? Рішучим, мабуть. Люди, які пішли в перші дні самі, без військкомату, за покликанням, я думаю. Рішучі волелюбні люди, як ми всі”, – розповів військовий побратим загиблого Олег.

За інформацією сумського центру комплектування, військовослужбовець загинув 18 жовтня в Луганській області під час російського мінометного обстрілу. Роману Ломакіну назавжди залишилося 46 років.

“Він був дуже гарною людиною, він дуже добрий був, завжди на допомогу приходив. Я пам’ятаю, у нас пожежа була, він бігом прибіг. Чуйний, допомагати старався всім, кому міг. Дуже жалко, дуже велика втрата для нас”, – розповіла родичка Романа Ломакіна Наталія Кішикова.

Поховали захисника України Романа Ломакіна на Алеї Слави Баранівського кладовища.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: