На Сумщині за бюджетні кошти реалізуються 60 масштабних проєктів із відновлення

08.11.2023

Як повідомила під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» заступниця начальника Сумської обласної військової адміністрації Марія Зонова, виділено бюджетні кошти на два додаткових проєкти – капітальний ремонт двох закладів в Роменській громаді: Роменської загальноосвітньої школи №5 та Роменської ЦРЛ.

«Наразі в області реалізуються 60 проєктів у рамках відновлення та ліквідації наслідків бойових дій. Наша робоча група досліджує ці проєкти і виїжджає на об’єкти, які реалізуються в громадах за бюджетний кошт, – зазначила Марія Зонова. – Днями ми здійснили робочі поїздки та обстеження об’єктів, що відновлюються в Роменській, Хмелівській та Липоводолинській громадах».

Про стан реалізації проектів на об’єктах у цих громадах розповів секретар робочої групи з питань протидії корупції Денис Южаков.

Заступниця начальника Сумської ОВА додала, у членів робочої групи виникли ряд питань по одному з обстежених об’єктів – бомбосховищі, яке будується в Роменській громаді, на території Роменської ЗОШ №6.

«З’ясувалося, що крім самої захисної споруди, цей проєкт передбачає роботи з благоустрою, роботи з влаштування двох спортивних дитячих майданчиків. І це збільшує вартість цього проєкту. У нас є сумніви, чи потрібно зараз, в умовах воєнного часу, будувати ці майданчики за державний кошт, – зазначила Марія Зонова. – Крім того, роботи на цьому об’єкті не починалися й освоєння бюджетних коштів – під питанням».

Протокольним дорученням членам робочої групи «Прозорість та підзвітність» було визначено: проаналізувати вартість наземного будівництва по цьому проєкту, а також взяти пояснення у керівництва Роменської територіальної громади щодо можливості виконання цього проєкту до кінця року та необхідності будівництва сьогодні дитячих майданчиків.

«Наша робоча група не рекомендує під час війни використовувати державні кошти на дитячі майданчики. Укриття – це необхідність. А все інше, звісно, також потрібне громаді. Але не першочергово. Під час війни кошти використовуємо продумано й прозоро. Тому що кожен із нас знає, що вони зараз потрібніші військовим», – наголосила Марія Зонова.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: