На сайті президента підписують петицію про присвоєння звання Героя України полеглому сумчанину

08.11.2023

Петиція “Присвоєння звання Героя України (посмертно)”, яку ініцюювала дружина полеглого воїна Галішак Альона Володимирівна зареєстрована 6 листопада.

“Пане Президенте!

Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) молодшому сержанту, командиру кулеметного відділення кулеметного взводу 6 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону військової частини А1815 Галішаку Миколі Степановичу (07.04.1990 р.н)

Микола був призваний до лав ЗСУ 14 вересня 2022 року простим солдатом. Не вагаючись він пішов захищати нашу країну та свою сім’ю. За час проходження служби отримав звання молодшого сержанта та став командиром взводу. Службові обов’язки за посадою знав добре та виконував їх старанно та наполегливо. Техніку та озброєння підрозділу знав добре та підтримував у постійній готовності до застосування.

Загинув Галішак Микола Степанович 10 жовтня 2023 року при виконанні військового завдання в Запорізькій області в с.Новоандріївка, отримавши поранення несумісні з життям.

Статути ЗСУ знав та керувався ними у повсякденній діяльності. Вимогливий до себе та своїх підлеглих. У колективі користувався авторитетом, у відносинах з товаришами виявляв повагу та доброзичливість.

Він завжди прагнув допомогти усім, навчав та спасав своїх побратимів. Микола був людиною з великої літери.

Я пишаюсь своїм чоловіком, а донька – батьком. Микола віддав своє життя заради нашої держави та нашої свободи.

Галішак Микола Степанович справжній Герой України, який заслуговує на державну нагороду – Героя України (посмертно)

Уклін та шана Герою. Вічна пам’ять!” – пише авторка петиції.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: