Нардеп Михайло Ананченко – про важливий крок для зміцнення української армії

08.11.2023

Народний депутат Михайло Ананченко підтримав рішення Верховної Ради, що перенаправить військове ПДФО з місцевих бюджетів до армії. Ідеться про  законопроект №10037, згідно з яким податок на доходи військових  спрямовується на зміцнення обороноздатності, переважно на закупівлю дронів та озброєння. Парламентар наголошує на важливості прийняття такого закону, адже це можливість суттєво зміцнити наше військо. Водночас нераціональне витрачання цих коштів під час війни, яке спостерігалося на місцевому рівні останнім часом, політик називає дикунством.

« Сьогодні, нарешті, ухвалили законопроект №10037 щодо військового ПДФО та акцизу на дороги.

Це означає, що всі кошти зібрані в якості військового ПДФО, а це близько 214,7 млрд грн (!!!), відтепер витрачатимуться не на дороги, памʼятники та решту того, що виглядає дико у час війни, а виключно на військові потреби:

45% – на дрони (~ 43+ млрд грн);

45% – для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (~ 43+ млрд грн);

10% – пропорційно розподіляються між військовими частинами, відповідно до сплаченого ПДФО (~ 10 млрд).

Важливий і необхідний крок для зміцнення нашої армії. Дякую усім, хто підтримав!

Слава Україні!» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, днями народний депутат провів зустріч із Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, який вперше відвідав Сумщину з робочим візитом.  За словами Михайла Ананченка,  перед Омбудсманом були порушені такі важливі питання, як обміни військовополоненими, повернення додому цивільних громадян, допомога нашим військовим, зокрема нюанси та проблематика отримання статусу учасника бойових дій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: