Людмила Чегринець: «Працюємо над програмою підтримки ветеранів на Сумщині»

09.11.2023

Депутат Сумської обласної ради від партії «Слуга народу» Людмила Чегринець взяла участь у діловій зустрічі, де відбулася презентація можливостей Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів України.

Як повідомила народна обраниця, наразі в нашій країні діють такі програми для ветеранів та членів їх сімей: ВАРТО: ЄДНАННЯ; ВАРТО: ЗОЛОТІ РУКИ; ВАРТО: ПІДТРИМКА ВЕТЕРАНСЬКОГО БІЗНЕСУ; ВАРТО+ГО; ВАРТО «РОБИТИ СВОЄ». Також є можливість отримати фахову юридичну консультацію, напрацьовані пропозиції від партнерів Protez hub та ін.

«Усі проекти спрямовані на підтримку ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей таких осіб та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

У ході обговорень начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх зазначив, що наразі триває процес формування бюджету на 2024 рік. І в ньому обов’язково має бути передбачено фінансування на Програму підтримки ветеранів. І таку програму,  з урахуванням пропозицій ветеранів, їх родин, міжнародного досвіду планується створити і в Сумській області.

На жаль, до цього часу в області вона відсутня», – написала Людмила Чегринець на своїй сторінці у Фейсбуці.

Депутат висловила сподівання, що на Сумщині вдасться розробити комплексну та дієву програму підтримки ветеранів, завдяки якій військові зможуть пройти реабілітацію, заново інтегруватися у суспільство і навіть започаткувати власну справу.

Детальніше з конкурсними програмами Українського ветеранського фонду міністерства у справах ветеранів України можна ознайомитися за посиланням:   https://veteranfund.com.ua/contests/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: