На Сумщині планують запустити цифрову платформу міжнародного співробітництва

10.11.2023

Технічні питання розробки digital платформи міжнародного співпраці обговорили під час робочої зустрічі керівництва Департаменту міжнародного співробітництва та економічного розвитку Сумської обласної військової адміністрації, Агенції регіонального розвитку Сумської області з представниками Програми розвитку ООН з відновлення та розбудови миру.

Запровадження цифрової платформи міжнародного співробітництва є одним з визначальних напрямів діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Розробка такого цифрового механізму – це черговий крок до реалізації положень комюніке, підписаного між Координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун та начальником Сумської ОВА Володимиром Артюхом за результатами Координаційного форуму з реалізації Стратегії відновлення та розвитку економіки Сумської області на 2022-2024 роки.

Головна мета такої цифрової платформи полягає у створенні єдиного порталу взаємодії з міжнародними донорами/партнерами, які реалізують проєкти у Сумській області. Впровадження такого діджитал механізму дозволить спростити процес збору статистичних даних про громаду, вибір місцевих партнерів та комунікацію з ними, що є вагомою передумовою сталої подальшої співпраці.

За результатами зустрічі домовилися доопрацювати розроблений макет технічного завдання майбутнього сайту, враховуючи потреби та можливості області.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: