На Сумщині розпочалась робота над комплексною програмою підтримки ветеранів

10.11.2023

Робочий варіант документу має бути сформований протягом двох тижнів. Така задача поставлена начальником Сумської обласної військової адміністрації Володимиром Артюхом профільним заступникам та керівникам відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

«Програма допомоги ветеранам повинна бути дієвою і наповненою конкретним змістом. В її основу, в першу чергу, будуть закладені пропозиції та побажання самих ветеранів, людей яким ми завдячуємо можливістю жити і працювати на рідній землі. Необхідно докорінно перестроїти підхід до підтримки ветеранів, взявши за правило те, що саме ми йдемо до них, а не вони до нас. Тільки так це працює і матиме результат», – зазначив очільник Сумщини під час наради з питань ветеранської політики.

У обговоренні нагальних проблем і подальших планів взяли участь представники Центру ветеранського розвитку, Сумського обласного центру зайнятості, Сумського обласного центру комплектування та соціальної підтримки, громадських організацій.

У кожній територіальній громаді визначена відповідальна особа (підрозділ) за роботу з ветеранами та членами їх сімей.

Також у Сумській області діють 92 громадських організацій ветеранів та членів їх сімей.

З 1 листопада у складі Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції функціонує нове управління – Управління у справах ветеранської політики.

Крім того, наприкінці жовтня 2023 року Урядом Сумську область включено до експериментального проекту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя. Також в області створено Центр ветеранського розвитку СумДУ, робота якого має бути спрямована на навчання ветеранів та членів їх сімей, зокрема по програмі навчання помічників ветеранів.

«Існуюча система допомоги ветеранам дієва, але має ряд прогалин, над усуненням яких ми спільно працюємо. Існує багато причин, чому частина захисників, які перейшли у категорію ветеранів, не потрапляють у поле зору соціальних та інших служб, які мають надати допомогу. Тому важливо скоординувати дії і створити потужну вертикаль допомоги і підтримки ветеранів. І мова йде не тільки про матеріальне забезпечення, а про можливості, які допоможуть ветерану адаптуватись та соціалізуватись, знайти своє місце у мирному житті: працевлаштуватись, відкрити власний бізнес, пройти навчання або перенавчання тощо», – підкреслив Володимир Артюх.

У рамках підготовки обласної комплексної програми підтримки ветеранів планується провести ряд зустрічей безпосередньо з самим ветеранами, членами їх сімей, громадськістю.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: