Сумські спортшколи залишають без фінансування?

15.11.2023

До голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка звернулися керівники Всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств, представництва яких працюють на Сумщині. А це СОО ФСТ «Спартак» і ДЮСШ «Старт», ГО «Сумська територіальна організація ВФСТ «Колос» та обласної ДЮСШ «Колос», ГО СОО ФСТ «Динамо України» і ГО СОО ФСТ «Україна».

Вони стурбовані припиненням з 1 січня 2024 року фінансування спортсменів. Лист з цією інформацією, датований 7 листопада 2023 року, надійшов до організацій від Управління молоді та спорту Сумської ОДА. Через це більш як 500 дітей залишаться без можливості тренуватися, а 60 тренерів-викладачів, адміністративних працівників ДЮСШ та спеціалістів товариств – без роботи, повідомляє сайт облради.

З керівниками обласних організацій ФСТ зустрівся й народний депутат України Максим Гузенко та депутати Сумської обласної ради.

Представники спортивних товариств говорили, що така ситуація не сприятиме вихованню дітей, бо вони опиняться на вулиці. Крім того, закриття ДЮСШ зменшить конкуренцію та погіршить спортивні досягнення представників від Сумщини. Бо більшість призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи є вихованцями саме ДЮСШ, підпорядкованих фізкультурно-спортивним товариствам.

Голова обласної ради Віктор Федорченко зауважив, що це питання обов’язково буде розглянуто з керівником військової адміністрації Володимиром Артюхом, аби фінансування спортшкіл не припинялося. Максим Гузенко, своєю чергою, звернеться до Міністра молоді і спорту України.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: