Сумщина – у п’ятірці областей за реалізацією держпрограми єВідновлення

15.11.2023

Про роботу відповідних комісій, розгляд заяв про пошкоджене та знищене житло та надання компенсації через використання електронної публічної послуги «єВідновлення» розповів під час брифінгу в офіційному медіацентрі начальник управління містобудування та архітектури Сумської ОВА Володимир Биков.

«Наразі територіальними громадами Сумської області створені та функціонують комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені та знищені обʼєкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. Всі комісії нині працюють, організаційні моменти та проблеми, що виникали у процесі роботи, вже вирішено та узгоджено. Відтак, Сумщина знаходиться у п’ятірці областей за реалізацією державної програми з єВідновлення», – розповів посадовець.

За його словами, у травні 2023 року стартував перший етап електронної публічної послуги «Відновлення». Він стосувався надання компенсації на підставі заяви, поданої до Державного рестру майна за пошкоджене житлове майно. Компенсація передбачалася у розмірі до 200 тисяч гривень.

Наразі мешканцями області направлено 1623 заяви щодо надання компенсації за пошкоджене майно. Стосовно 1120 жителів вже прийняті рішення щодо компенсації на суму 102,9 мільйона гривень. 1037 – вже отримали виплати на суму 82,5 мільйони гривень.

При цьому найбільше рішень про надання компенсації прийняла Охтирська територіальна громада – 550 позитивних рішень на суму 55,5 мільйона гривень. До слова, це складає 54 % від всієї компенсації на Сумщині.

Володимир Биков зазначив, що другий етап, який стартував у серпні поточного року, стосується компенсації за знищені обʼєкти житлового призначення, і передбачає надання сертифікатів на придбання житла взамін зруйнованого.

Мешканцями області направлено 88 заяв щодо надання компенсації за зруйноване майно та прийняті позитивні рішення стосовно житла 22 жителів області на суму понад 23 мільйони гривень.

За його словами, наразі на рівні держави розглядаються питання щодо наступних етапів держпрограми єВідновлення. Зокрема, це стосується надання компенсації на відбудову зруйнованого житла та компенсації на ремонт пошкодженого житла вартістю понад 200 тисяч гривень.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: