На Роменщині в Хмелівській громаді побудували модульне укриття для ліцею

16.11.2023

На придбання захисного модуля для облаштування найпростішого укриття в Хмелівському ліцеї закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. Хмелівською сільською радою було виділено кошти у сумі 2,8 млн грн, повідомили в Роменській РДА.

15 листопада комісією модульна споруда прийнята для експлуатації як найпростіше укриття для 120 осіб.

«Тепер освітній заклад зможе перейти на очну форму навчання. До речі, це перше найпростіше укриття модульного типу в нашому районі, тому рекомендуємо решті громадам використовувати досвід співпраці Хмелівської громади з районним підрозділом ДСНС для створення безпечного освітнього простору», – зазначив голова Роменської районної державної адміністрації-начальник районної військової адміністрації Денис Ващенко.

Найпростіше укриття облаштоване сертифікованими будівельними матеріалами, забезпечене 3 ємностями з питною водою об’ємом 220 л кожна, шістьма вогнегасниками, резервним освітленням (ліхтарики 3 шт.), аптечкою, WI-FI роутером, газосигналізатором, обігрівачами керамічними, вентиляторами, стельовими та лінійними LED-світильниками, портативним умивальником, виносними ємностями. В укриття підведена вода, що дозволяє використання каналізаційного туалета. При відсутності води передбачені 2 портативні біотуалети.

Загалом протягом 2023 року Хмелівською громадою на облаштування споруд цивільного захисту було виділено кошти у сумі 3,16 млн грн, з яких:

– 2 800 000 грн на будівництво модульного укриття Хмелівського ліцею – закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст.

– 189 657 грн на облаштування ПРУ № 70659 Смілівського ліцею – закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Феодосія Сахна;

– 7 814 грн для облаштування найпростішого укриття Хмелівського сільського будинку культури;

– 10 000 грн на ремонт найпростішого укриття Хустянського ліцею – закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів;

– 3654 грн для ремонту електричної мережі у найпростішому укритті Гаївської філії (закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів) Хмелівського ліцею – закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів;

– 148 875 грн заплановано використати для ремонту ПРУ Дібрівського сільського будинку культури.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: