На Сумщині відбулись урочистості з нагоди Дня працівника сільського господарства

17.11.2023

Перший заступник начальника Сумської військової адміністрації Тарас Савченко відзначив вітальним листом від Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського та грамотами і подяками голови Сумської обласної державної адміністрації Володимира Артюха кращих представників аграрної галузі області за багаторічну самовіддану працю, вагомі трудові здобутки, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва

«Щиро вітаємо усіх працівників галузі сільського господарства Сумщини! Ваша праця є важливим внеском у відновлення нашої землі та економіки. Дякуємо всім господарям, особливо тим, хто працює на прикордонній території, де щодня зіштовхується із загрозою обстрілів з боку країни-агресорки. Незважаючи ні на що, Ви досягаєте важливих результатів, які, зокрема, дозволяють нашому регіону бути серед лідерів за урожайністю в Україні», – наголосив Тарас Савченко.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку Олександра Маслака на Сумщині зареєстровано та здійснюють господарську діяльність 392 сільськогосподарських підприємства, понад 1 тис. фермерських господарств та фізичних осіб – підприємців, які забезпечують потреби регіонального споживчого ринку, постачають сировину в інші регіони України та експортують продукцію закордон.

В умовах воєнного стану агропромисловий комплекс області залишається провідною галуззю економіки регіону, яка має значний вплив на життя та благополуччя мешканців. Незважаючи на умови надзвичайних обставин, природний та ресурсний потенціал Сумської області використовується для забезпечення сталого розвитку сільськогосподарського сектора.

«Це святковий день, коли ми виражаємо глибоку повагу людям, що взяли на себе важливу турботу – працювати на землі та забезпечувати продовольчу потребу країни. Ваша праця свята і благородна, вона несе в собі безперервний ритм, аналогічний самому життю. Робота агропромислового комплексу в умовах воєнного стану є надважливою складовою у відновленні економіки України», – підкреслив Олександр Маслак.

З початку широкомасштабного вторгнення РФ на територію України, Уряд вживав рішучі заходи для підтримки сільського господарства, що значною мірою вплинуло на зниження загрози продовольчій безпеці країни та забезпечення сталості сільськогосподарського виробництва під час воєнного періоду. З обласного бюджету надавалась фінансова допомога вразливим домогосподарствам сільського населення.

У 2023 році, в рамках реалізації Програми розвитку агропромислового комплексу Сумської області до 2027 року, на суму понад 14 млн гривень була надана фінансова підтримка суб’єктам господарювання.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: