На Сумщині презентували концепт обласної ветеранської програми

18.11.2023

Робоча група визначила п’ять пріоритетних напрямків, які будуть покладені в основу програми.

Зокрема, це професійна підготовка, соціальні гарантії, реабілітація та реадаптація, підтримка сімей, вшанування пам’яті загиблих Захисників і Захисниць України. Всі вони ґрунтуються на реальних потребах ветеранів області.

«Створений проєкт Обласної комплексної програми реалізації ветеранської політики в Сумській області – не константа. Наразі це лише «канва». Кожний пріоритетний напрямок має бути наповнений конкретним змістом і забезпечений фінансуванням. Необхідно врахувати всі можливі потреби, які виникли або виникнуть у наших ветеранів, їх родин.

Особливу увагу треба приділити сім’ям загиблих захисників, безвісти зниклих. Беручи за основу кращий досвід інших областей, країн маємо інтегрувати його в дієвий практичний інструмент, який забезпечить ефективну підтримку та допомогу нашим ветеранам», – зазначив Володимир Артюх під час презентації проєкту обласної програми реалізації ветеранської політики.

Створюючи концепт програми, робоча група врахувала проєкти, які запроваджуються у рамках держави.

Перший, це «Соціально-психологічна адаптація для ветеранів та членів їх сімей»: тижнева програма соціальної адаптації, під час якої ветерани разом родиною в умовах санаторного комплексу спільно працюють із психологами.

Очільник Сумщини доручив сформувати команду фахівців, яка буде працювати за цим напрямком, визначити відповідний санаторно-лікувальний заклад та подати пропозиції до Мінсоцполітики, щоб вже наступного року надавати цю послугу ветеранам.

Також, у ході презентації було зазначено, що на Сумщині буде створено 5 центрів життєстійкості, робота яких передбачає надання послуги з підтримки психічного здоров’я населення, зміцнення та координацію волонтерського руху, підвищення соціальної згуртованості територіальних громад. Наразі триває підготовча робота щодо інформування громад і підготовки відповідних пропозицій.

«Створення центрів життєстійкості – надзвичайно важливе завдання. Під це виділяються державні кошти і ми маємо зробити все, щоби вже наступного року такі центри запрацювали на Сумщині. Ветерани не повинні шукати куди їм звернутись з того чи іншого питання. Допомога має бути доступною і комплексною. Усі бар’єри на цьому шляху треба прибрати. Наші Захисники і Захисниці заслуговують найкращих умови і сервісу», – підкреслив начальник сумської обласної військової адміністрації.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: