Олександр Качура став на захист добровольчих формувань Сумщини

18.11.2023

Днями у ЗМІ з’явилися повідомлення про намір розформувати добровольчі формування, які знаходяться на території Сумщини. Народний депутат Олександр Качура відреагував на цю резонансну інформацію і провів зустрічі з керівництвом міста Суми та Сумської області щодо недопущення таких дій. У розмові з посадовцями парламентар ще раз наголосив на важливості посилення обороноздатності, зважаючи на складну безпекову ситуацію, і став на захист добровольців.

«Добровольці були одними із перших, хто став на оборону Сумщини і України.

Сьогодні вони щоденно боронять кордон із ворогом та виконують бойові завдання.

Мав честь разом з Ігорем Васильєвим відзначити наших героїв. Побувавши на пункті бойового чергування, особисто перевірив використання пікапу, який з командою раніше передали. Військові обладнали його кулеметом “Браунінг”, що допомагає полювати за ворожими дронами.

Сьогодні провів особисті зустрічі з очільниками Сумської обласної військової адміністрації і Сумської міської військової адміністрації – Сумської міської ради та зазначив свою позицію щодо добровольчих формувань. У медійному просторі зʼявилася контроверсійна інформація. Вважаю, що розформування ДФТГ зараз однозначно не на часі.

Будь-які рішення мають бути зважені та прийматись виключно на користь людей та посилення обороноздатності, оскільки Сумська область має понад 560 км кордону із рф. Думаю мене почули», – написав Олександр Качура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, раніше народний депутат виступив за укріплення північного форпосту України –  Сумщини. Зокрема, Олександр Качура відстоював ефективне використання коштів на будівництво фортифікаційних споруд у Сумській області, щоб вони не були витрачені даремно, нікуди не розкрадалися і пішли на максимальне зміцнення обороноздатності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: