Придбання “Котельні Північного промвузла” у власність Сумської громади нині не можливе — Департамент інфраструктури

18.11.2023

У вересні 2022 року депутати Сумської міської ради проголосували за рішення про прийняття до комунальної власності “Котельні Північного промвузла” за 1 гривню. Втім досі котельня залишається власністю АТ “СМНВО-Інжиніринг”. Все через невиконані акціонерним товариством зобов’язання та неможливість нині придбавати майно підприємства, власник якого під санкціями. Таку відповідь Суспільному на інформаційний запит надав в.о. директора Департаменту інфраструктури Євген Бровенко.

З пропозицією придбати котельню АТ “СМНВО-Інжиніринг” звернулось до міського голови Сум у липні 2022 року. При цьому зобов’язувалось передати громаді корпоративні права на ТОВ “Котельня Північного Промислового вузла”. Втім, як ідеться у відповіді Департаменту інфраструктури, АТ “СМНВО-Інжиніринг” досі не виконало взяті на себе зобов’язання та гарантії, передбачені рішенням.

Нині ж придбання у власність громади частки у статутному капіталі господарського товариства не можливе, йдеться у повідомленні департаменту, через те, що до власника АТ “СМНВО-Інжиніринг” Володимира Матвійовича Лук`яненка застосовані персональні економічні санкції.

“На активи Лук’яненко В. М. в тому числі майно ТОВ “КППВ”, кінцевим бенефіціарним власником якого є зазначена фізична особа, РНБО та Президентом України накладено заборону на користування, розпорядження, виведення, а також зупинене виконання економічних та фінансових зобов’язань”, — повідомив Євген Бровенко.

Для взаємного резервування двох основних котелень, що забезпечують теплом обласний центр, планувалось побудувати так звану “перемичку”. У бюджеті міської територіальної громади цьогоріч передбачили 7,5 млн грн.

Також, відповідно до кількох розпоряджень Кабміну щодо виділення грошей з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а також субвенції з державного бюджету на реалізацію проєктів було передбачено 200 мільйонів гривень. Загалом, оголошена у тендері вартість будівництва “перемички” — 1 млрд 299 млн гривень. Втім, 17 листопада, виступаючи перед депутатами, начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив, що тендер скасують, через виявлені порушення.

Нині у Вищому антикорупційному суді розпочали розгляд справи, стосовно стягнення в дохід держави активів родини Володимира Лук’яненка, якій належать частки декількох заводів у Сумах. Зокрема, мова про націоналізацію часток, що належать сім’ї Лук’яненка у статутному капіталі і АТ “СМНВО — Інжиніринг”.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: