На Сумщині фонд захисних споруд до кінця року має збільшитись щонайменше на 10%

18.11.2023

Облаштування укриттів в області: поточний стан, плани та перспективи – головна тема аналізу та обговорення, яке відбулось під час робочої поїздки на Сумщину заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимура Ткаченка.

Станом на сьогодні в області обліковується 1576 укриттів. Щодо закладів освіти, то 88% з них забезпечено захисними спорудами. Цьогоріч було відремонтовано і приведено в порядок 252 укриття закладів освіти. На 23 об’єктах наразі проводяться роботи з капітального ремонту, реконструкції або будівництва на загальну суму понад 200 млн грн. З обласного бюджету виділено 42 млн грн на облаштування 3 захисних споруд у закладах освіти.

Позитивна динаміка спостерігається і в медичній сфері. З 89 лікувально- профілактичних закладів області, найпростіші укриття облаштовані у 71, протирадіаційні – у 13, і сховища – у 3.

Протягом двох років на ремонтні роботи в укриттях медичних закладів було використано 60 млн грн.

Масштабний проєкт з облаштування захисної споруди реалізується на території Центральної клінічної міської лікарні обласного центру.

На ці цілі виділено 13 млн грн з бюджету громади. Наприкінці листопада об’єкт має бути введений в експлуатацію.

Триває ремонт укриття в Лебединський лікарні, розробляється проєктно- кошторисна документація на облаштування захисної споруди у Сумській клінічній лікарні №4.

Щодо міста Сум, то за словами начальника Сумської міської військової адміністрації Олексія Дрозденка, наразі в обласному центрі обліковується 348 укриттів, але по факту готові до використання – 228.

Наразі триває ремонт у 29 захисних спорудах, оголошено тендер на облаштування 4.

На наступний рік заплановано будівництво 2 підземних паркінгів. У кожному з них зможуть укритись по 5 тисяч жителів обласного центру.

«Видно, що є позитивна динаміка, активно ведеться робота. До кінця року разом з ремонтами та новими будівництвами фонд захисних споруд в області має збільшитись на 10%», – зазначив Тимур Ткаченко.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: