За добу жителів Сумщини ошукали на 734 тисячі гривень

18.11.2023

За минулу добу до поліції за допомогою звернулось сімнадцять громадян з Сумського, Роменського та Шосткинського районів, які повідомляли, що їх ошукали. Загальна сума, яку видурили у жителів області, – 734 тисячі гривень.  Потерпілі розповідали, що потрапляли у різні шахрайські схеми. Серед найрозповсюджених були випадки зі спробами оформити грошову допомогу.

Правоохоронці встановили, що заявники у одній із соціальних мереж знаходили оголошення щодо виплати матеріальної допомоги. Деяким потерпілим на телефон приходило повідомлення, яке містило інформацію про можливість отримання матеріальної допомоги та послання на заявку. Після того як громадяни виконували всі вказівки невідомих або ж переходили за невідомими посиланням, вони просто втрачали власні заощадження.

Крім того, деякі громадяни знаходили на відомих сайтах в мережі Інтернет оголошення щодо продажу бажаних їм товарів та перераховували повну та часткову передоплату на банківські картки зловмисників. Коли ж псевдопродавці переставали виходити на зв’язок, потерпілі розуміли, що їх ошукали.

За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та встановлюють осіб, які причетні до злочину.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: