На фронті загинув герой із Глухова

26.11.2023

У Глухівській громаді знову важка втрата: на фронті загинув Юрій Григорович Загута (1.02.1991 – 23.11.2023).

32-річний глухівчанин жив і працював у Хорватії, коли почалось повномасштабне вторгнення рф. Наступної доби він був у Львові.

Ще три дні йому знадобилося, щоб знайти ТЦК, який зможе його направити у військо. Жмеринським ТЦК Вінницької області він був призваний 1 березня 2022 року.

Юрій Загута закінчив Глухівську ЗОШ №2, навчався у місцевому агроколеджі, ГНПУ. Працював у Києві, був майстром-столярем. Хотів розвиватись у професії, побачити світ, бути вільним і покладатись тільки на себе. Мав загострене почуття справедливості, власну думку. Говорив братові ще з 2014 року, що хотів би воювати. І коли рашисти посунули ордою – поступив як великий українець, як гідний син своєї землі.

Солдат Юрій Загута загинув біля села Діброва на Луганщині, на території Серебрянського лісництва. Страшні бої у цій місцевості тривають більше, ніж півтора роки, їх уже визнали найбільшою лісовою битвою російсько-української війни. Це точно такий символ незламності і запеклого спротиву, як ДАП, Бахмут, Мар’їнка, Авдіївка і багато інших точок на карті України. Повідомили в мерії Глухова.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: