Директор департаменту ОДА Мусіяка назвала бійців ЗСУ агресорами

27.11.2023

До редакції «Сумських дебатів» потрапило кричуще відео з робочої наради під головуванням директора Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції  Сумської обласної державної адміністрації  Людмили Мусіяки. У ході засідання обговорювалося, як на Сумщині будуть надавати психологічну допомогу жертвам домашнього насильства після війни. Здавалося б, банальна тема для профільної структури ОДА, якби не різкі слова посадовиці високого рангу про бійців ЗСУ. Їх Людмила Мусіяка назвала агресорами і сказала, що після повернення з війни вони очікувано будуть чинити вдома насилля. Мовляв, притаманну агресію військові виражають на полі бою, а потім будуть направляти її на свої родини, і з цим потрібно буде щось робити.

Цитуємо промову, якою «відзначилася» директор департаменту ОДА:

«Після закінчення війни нам треба буде розширювати мережу психо-неврологічних інтернатів, це по-перше, і, по-друге, нам треба буде на кожному углу ставити консультанта, психолога чи ще когось, який би давав допомогу як мінімум психологічну особам, які постраждали від домашнього насильства, а потім ще і працювали з кривдниками – це вже інша група людей. Зараз у нас чисельність фактів домашнього насильства зменшена, поскільки, ну, по-перше, люди частково виїхали, і друге – агресори, які могли вчиняти насильство, зараз воюють. І там вони получають той необхідний їм адреналін, який їм тут треба було б отримувати. Вони вернуться, і буде все ще гірше і страшніше».

Варто зауважити, що ці слова посадовиці були сказані свідомо, у присутності колег за столом та підключених до наради онлайн, тобто є свідки, які дійсно підтвердять, що сказано було саме це, точно у таких формулюваннях.

Видається дивним, що Людмила Мусіяка, займаючи посаду, що за своїм значенням фактично прирівнюється до рівня заступника голови обласної державної адміністрації, дозволила собі дискредитуючі висловлювання на адресу українських захисників, називаючи їх агресорами і говорячи про них наче про монстрів і домашніх тиранів.

І це в той, час коли голова ОВА Володимир Артюх сам військовий, має звання генерал-лейтенанта ЗСУ і на всіх офіційних і неофіційних заходах наголошує на важливості підтримки захисників і показує особливо шанобливе ставлення до українських воїнів. Очевидно, що оприлюднення цієї інформації заслуговує детального вивчення керівництва області і відповідної реакції не тільки суспільства, а й правоохоронних органів, щодо дискредитації українських захисників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: