У Сумах провели в останню путь військовослужбовця Максима Тимошенка

27.11.2023

27 листопада у Сумах провели в останню путь військовослужбовця Максима Тимошенка, який загинув у січні 2023 року. До служби чоловік займався кікбоксингом. Тренеро Володимир Штейнінгер поділився спогадами про свого вихованця.

Максим Тимошенко почав займатися кікбоксингом з підліткового віку.

“Він прийшов у віці 13-14 років зовсім юним. Хлопчик, який мав невеличку зайву вагу. Незрілий ще. І на моїх очах він перетворився в справжнього чоловіка”, – згадує тренер.

Володимир Штейнінгер говорить, що Максим змалечку був впертим в ринзі і веселим, оптимістичним в житті. Це і дало йому змогу виконати норматив Майстра спорту України з кікбоксингу. В активі перемоги на українському та світовому рівні.

“Чемпіонат України. Він неодноразово їх вигравав. Немає сенсу пригадувати якісь окремі. Крім того, Максим брав участь у чемпіонаті світу, в Італії, в Пізи. Звідти він також приїхав з “золотою” медаллю”, – пояснює Володимир Штейнінгер.

Потім Максим Тимошенко був учасником АТО та захищав країну під час повномасштабного вторгнення.

“Максим добровільно пішов служити в прикордонники. Пізніше в АТО. Потім пішов воювати і з перших днів потрапив в Третю штурмову бригаду. Я його привітав з днем народження. І через місяць, у січні, мені зателефонували і повідомили, що в бою він, скоріш за все, загинув”, – згадує тренер.

Загинув Максим Тимошенко 21 січня 2023 року на Донеччині.

Володимир говорить, і перед змаганнями, і в мирному житті, і на війні Максим завжди усміхався. Таким він залишиться в пам’яті тренера, друзів та рідні.

Поховали Максима Тимошенка 27 листопада на Алеї Слави Баранівського кладовища у Сумах. Йому назавжди залишиться 28 років.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: