“Було дуже страшно”. Анна Кривонос оцінила свій етап та “стійку” під час жіночої стрільби Кубка світу з біатлону

30.11.2023

Ексклюзивний коментар української біатлоністки для Суспільне Спорт.

Збірна України з біатлону виступила у першій класичній естафеті сезону Кубка світу. У жіночій гонці українки фінішували на 12-й позиції.

Українські біатлоністки були близькими від того, щоб взагалі не фінішувати в естафеті. Дар’я Блашко передавала Анні Кривонос естафету на передостанньому місці з відставанням у 4:03 хвилини, після чого українки мали пройти два етапи.

Проте Україна уникнула статусу колових. Хоча на етапі Кривонос відставання українок від лідерок збільшилося ще на хвилину, на передачі естафеті вони були вже 14-ми. А вже на заключному етапі Ірини Петренко змогли завершити гонку на 12-й позиції.

Після завершення естафети Анна Кривонос дала ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому розповіла про емоції від гонки. За словами біатлоністки, попри налаштування від тренера, перед естафетою вона відчувала страх, оскільки боялася підвести команду.

Про настрій перед естафетою

“Було дуже страшно. Я в принципі їхала на змагання, на гонку цю з дуже серйозним настроєм. Нас тренер зміг налаштувати на зібранні, я їхала у бойовому настрої і увесь день мені було страшно, щоб не підвести команду. Ніч не спала, нема апетиту, нудота. Але вже коли приїхала на трасу саму, мене попустило: бігаю, займаюся на розминці, пристрілкою, щоб ніде не запізнитися. Мене попустило, але на стартовій галявині знову моторошно було. Намагалася працювати як могла”.

Про свій етап у жіночій естафеті

“Спершу на фінішному колі дістала дівчинку одну, але мене “зв’язало” — гадаю, через те, що різко почала. Вона мене знову обійшла, і ми з нею — я вже хотіла її не відпустити, але… Важко було. Але намагалася хоча б не “злити” позиції”.

Про роботу на “стійці”

“Стійка” у мене завжди найстрашніша. Не бачила, як інші — лише наших. Бігала сама у своїх думках, на інших не звертала уваги. Лише дві хиби? Враховуючи мій емоційний стан, це більш-менш. Тим паче, з додатковими патронами я більш-менш впоралася”.

Як Кривонос оцінює виступ в естафеті

“Трішки незадоволена, бо у мене затерпли ноги, було дуже важко. І емоційно мені на стрільбу важко налаштовуватися. Тобто, я їду, і в мене купа думок — думаю про щось своє, щоб не думати про стрільбу”.

Хто така Анна Кривонос?

26-річна українська біатлоністка із Сумської області.

Чемпіонка світу серед юніорів в індивідуальній гонці (2015), також володарка “срібла” (двічі) та “бронзи” світової першості.

Дебютувала на дорослому рівні у 2019 році. Найкращий результат на Кубку IBU — друге місце у гонці переслідування в словацькому Осрблі у лютому 2021 року.

Перед індивідуальною гонкою в Естерсунді найкращим результатом Кривонос на рівні Кубка світу було 41-е місце в індивідуальній гонці в Рупольдингу у минулому сезоні.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: