У СумДУ визначили переможця щорічного талант-шоу

01.12.2023

У дводенних творчих баталіях “Золотого інтегралу” цього року переміг навчально-науковий медичний інститут.

Три місяці активної підготовки – і 29-30 листопада першокурсники представили на розсуд журі й глядачів свої вокальні, хореографічні, драматичні та музикальні здібності. У цьогорічному творчому марафоні взяли участь усі шість факультетів та інститутів СумДУ.

У перший конкурсний день свої артистичні уміння демонстрували представники навчально-наукового медичного інституту, факультету іноземної філології та соціальних комунікацій і факультету технічних систем та енергоефективних технологій. Другого дня глядачі насолоджувалися перфомансами першокурсників навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту, навчально-наукового інституту права, факультету електроніки та інформаційних технологій.

Усі виступи були об’єднані загальною темою – «Історичні епохи». Тож, глядачі разом з учасниками конкурсу мали можливість подорожувати у часі – від античності до майбутнього під акомпанемент шаленого драйву, чудової музики, яскравого співу, чуттєвої поезії, пристрасної драматургії.

Разом з НН МІ – відчули відлуння античності, з ІФСК – знайомились з історіями середньовіччя, з ТеСЕТ – побачили період після Відродження і до Нового часу, з БіЕМ – пройшлися творчими стежками 1-ї половини 20 століття, з ННІ права – здійснили мистецьку мандрівку у 70-90 роки 20 століття, з ЕлІТ – зазирнули у майбутнє.

Такий широкий часовий простір дав можливість учасникам продемонструвати різноманіття поетичних, музичних, драматичних жанрів та стилів. Колоритне вбрання, вдалі сценарії, артистизм були оцінені палкими оплесками глядачів і високими балами журі.

Команди-учасниці щедро дарували залу позитивні емоції і шалений драйв, що так необхідний у цей складний час. Тому щирі слова вдячності звучали на адресу ЗСУ, завдяки яким університетська молодь має можливість відчути ці дорогоцінні і такі швидкоплинні моменти студентського життя. А подібні конкурси – це ще й випробування характеру, впевненості і волі до перемоги.

«Ми маємо демонструвати, що українці – нація нескорених. Гумор наш народ у різні часи використовував як ефективну зброю проти ворогів і допомагав долати усі незгоди», – звертаючись до учасників конкурсу, зазначив ректор Василь КАРПУША.

Він наголосив, що студенти СумДУ – надзвичайно талановиті, креативні, амбітні й усі команди заслуговують на перемогу.

І кожна з команд її отримала. У п’яти номінаціях журі віддало пальму першості першокурсникам БіЕМу – «Художнє читання. Авторський твір (монолог)», «Сучасний танок (ансамбль)», «Авторська пісня (ансамбль)», «Конферанс», «Режисура». По чотири творчих трофеїв у студентів ІФСК – «Народний танок», «Естрадна пісня (малі форми)», «Академічний спів (соло)», «СТЕМ», в НН МІ – «Оригінальний жанр», «Естрадна пісня (ансамбль)», «Естрадний танок», «Художнє читання (вірш)».

Три щасливі перемоги здобули першокурсники НН ІП – «Вільна хореографія», «Пантоміма», «Фінальний номер».

У «Грі на музичних інструментах (ансамбль)» та «Вокально-інструментальний ансамбль (авторська пісня)» відзначились ЕлІТівці.

«Сценічна постановка» була найкращою у студентів ТеСЕТу.

А володарем «Золотого інтегралу – 2023» стала команда першокурсників НН МІ.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: