У Сумах кіберполіція викрила шахраїв

01.12.2023

Зловмисники в соціальних Інтернет сторінках створювали акаунти і розмішували інформацію про продаж різноманітних речей та товарів. Отримавши ж гроші від потенційних покупців у вигляді попередньої оплати за товар, просто «кидали» їх не виконуючи умов договорів.

Проводячи оперативно-розшукові та слідчі дії, співробітники відділу протидії кіберзлочинам спільно зі слідчим відділом Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області встановили, що у листопаді нинішнього року 28-річний мешканець Сумського району шахрайським шляхом, під приводом продажу мототрактора через мережу Інтернет заволодів грошима у сумі 3500 гривень у 52-річного жителя Сум.

Вийшовши на слід зловмисника, правоохоронці провели у нього та його 30-річного спільника ряд обшуків, під час яких виявили кілька десятків набоїв до нарізної автоматичної зброї, холодну зброю, понад десяток мобільних телефонів, велику кількість сімкарт та банківських карток. У старшого зі зловмисників крім того вилучено два легкових автомобілі, якими він користувався.

За результатами проведення слідчих дій (обшуків) 28-річного чоловіка, затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у скоєнні злочинів передбачених ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» (12 фактів) Кримінального кодексу України. Його ж старшого спільника поліція підозрює у скоєнні шонайменше девяти злочинів передбачених ознаками ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: