«Коханому захиснику»: чашка з надписом від дружини береже прикордонника на війні

01.12.2023

Історія знайомства Олександра з майбутньою дружиною була зовсім не романтичною. 35-річний прикордонник служив разом з дядьком Марини – Валерієм, який загинув восени минулого року, обороняючи кордони на Сумщині. Після його загибелі треба було «вийти» на родичів, аби повідомити сумну звістку і допомогти з похованням. Оскільки Валерій був родом з окупованого Мелітополя, побратими скористалися соціальними мережами та знайшли його племінницю – Марину. Вона на той час виїхала з Мелітополя до Чехії.

Олександр, розповідаючи про свого старшого наставника, Марининого дядька, став все частіше спілкуватися з дівчиною. Вони телефонували один одному при будь-якій нагоді. Марина передавала хлопцям з-за кордону смаколики, теплі речі. А у посилці до Дня закоханих Олександр знайшов від неї металеву чашку з надписом «Коханому захиснику». Каже, що в нього начебто все в душі перевернулося і ця чашка стала найдорожчим подарунком у житті.

Вже через пів року – у серпні 2023, пара розписалася і Марина переїхала до Запоріжжя, звідки родом Олександр. Там і чекає на свого коханого.

Самого ж хлопця війна застала не в рідному місті, а в Луганській області, де він працював будівельником. У перші ж дні повномасштабного вторгнення Олександр повернувся додому та пішов до територіального центру комплектування. Вже 15 березня його направили до одного з прикордонних підрозділів на Сумщині, де він служить і досі.

«Війна, це смерть. А кохання – то життя, – каже Олександр. – Тож ми мусимо любити, народжувати дітей та більше думати про хороше, бо тоді й ворога бити легше. Наша мета – наблизити перемогу, скоріше зустрітися з коханою й ніколи не розлучатися. Чашка Марини мене зігріває. Такі відчуття, що начебто моя дружина поруч зі мною і ми разом смакуємо чаєм чи кавою. Я думками весь час із нею. Бо вона у мене – найкраща. Я дуже її люблю. Заради неї, заради дружин та дітей моїх побратимів, заради наших батьків ми боротимемося до кінця і виженемо нечисть з нашої української землі. А свій медовий місяць ми проведемо у медовому місті – вільному від окупантів Мелітополі».

krasnews.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: