У Конотопі досі не закупили спеціальну автотехніку за державні кошти

01.12.2023

На Сумщині провели засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

«Конотопська громада не впоралася, на жаль, з таким легким завданням, як закупівля трьох одиниць техніки за виділені з державного бюджету кошти», – зазначила керівник робочої групи, заступниця начальника Сумської ОВА Марія Зонова.

Державним бюджетом України передбачено кошти на придбання спеціального транспорту для комунального підприємства з благоустрою територій комунального підприємства «Муніципалітет» Конотопської міської ради в сумі 16, 9 млн грн.

Наразі закуплено дві одиниці техніки і освоєно 13,7 млн грн: автокран за понад 10 млн грн та один міні-екскаватор – за більше 3,6 млн грн. Залишилося закупити екскаватор гусеничний середнього класу. Але коштів громаді на цю закупівлю не вистачить.

«Ми запрошуємо представників Конотопської міської ради на наступне засідання робочої групи з поясненнями, як вони збираються закривати договір на закупівлю трьох одиниць техніки. Адже інші громади уже давно і дуже оперативно впоралися з цим завданням», – підкреслила Марія Зонова.

Крім того, на наступне засідання робочої групи планують запросити і Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області.

«Майже половина коштів цьогорічного бюджету, а саме 820 мільйонів гривень припадає на єдиного замовника – Службу відновлення та розвитку інфраструктури, який виконує роботи по 9 проєктах у місті Тростянець. Наразі є застереження щодо освоєння державних коштів у цьому році, – прокоментувала заступниця начальника Сумської ОВА. – Вирішили на наступне засідання запросити представників Служби відновлення та розвитку інфраструктури та заслухати їх звіт про подальше бачення щодо умов та термінів виконання робіт на зазначених об’єктах».

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: