У Шостці поліцейські притягують до відповідальності домашніх кривдників

02.12.2023

На території Шосткинської громади щоденно працює мобільна група «Поліна». Це підрозділ, який займається виключно викликами повʼязаними з домашнім насильством, інформує Шосткинське районне управління поліції.

Так, з початку року правоохоронці виїхали на 762 виклики, з них 336 підтвердилось як домашнє насильство. Відносно кривдників було складено 294 адміністративні протоколи та винесено 159 термінових заборонних приписів. Окрім того, було відкрито 6 кримінальних проваджень за систематичне вчинення домашнього насильства та направлено їх до суду. Також відкрито 25 інших кримінальних проваджень, з яких вже 12 направлено до суду. Наразі на обліку перебуває 224 кривдника, з яких 191 чоловік та 33 жінки.

Інспектори сектору протидії домашньому насильству зауважують: якщо ви зазнали будь-якого з видів домашнього насильства або розумієте, що існує загроза його скоєння, то не мовчіть — розповідайте друзям, знайомим, сусідам або родичам про такі факти та тримайте постійний контакт із довіреною особою, повідомляйте їй чи все гаразд. Також негайно дійте! Повідомте поліцію про такі факти, зверніться за психологічною, правовою та іншою допомогою, шукати альтернативне безпечне житло.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: