Біатлоніст із Сумщини з чистою стрільбою програв 2 хвилини переможцю гонки на Кубку світу

02.12.2023

В Естерсунді відбулася перша чоловіча спринтерська гонка сезону Кубка світу з біатлону. За її підсумками двом українцям — Антонові Дудченку та Богдану Цимбалу — вдалося відібратися у гонку переслідування.

Результат Дудченка дозволив йому уперше потрапити до залікової зони. Український біатлоніст закрив усі 10 мішеней на стрільбі та фінішував на 38-му місці.

Проте фінішувати вище Дудченку завадив хід по дистанції. Українець програв понад дві хвилини найшвидшому біатлоністу на дистанції — шведу Себастьяну Самуельссону. При цьому ходом Антон став другим найкращим серед українців після Богдана Цимбала.

Після завершення гонки Дудченко дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому пояснив, що стало причиною такого результату. Біатлоніст відзначив, що задоволений роботою на стрільбі, реабілітувавшись за хиби в естафеті, але має до себе питання щодо ходу по дистанції.

Про стрільбу в спринті

“Намагався відпрацювати “на нуль” після цих трьох невдалих стартів. Трішки відчувався страх перед стрільбою, але намагався зібратися та відпрацювати “на нуль”. Довго це було, але у принципі “нуль”. Якістю стрільби задоволений, швидкострільність — треба краще”.

Про швидкість проходження дистанції під час спринту

“Хід по дистанції? Намагався терпіти. Поки незрозумілий стан — важко по дистанції. Намагався за кимось втриматися — сподіваюся, з кожною гонкою буде краще й краще. Перші два кола біг сам. На останньому колі, на другій його половині намагався втриматися за Легрейдом, мені це вдалося. Є якісь позитивні зміни по руху по дистанції”.

Про три кола штрафу в естафеті

“Це спорт, може статися з кожним. У мене в підготовчий період були проблеми зі стрільбою. Звісно, такого ніхто не очікував, навіть саме не зрозумів, що сталося. Сподіваюся, що такого більше не буде. Зробили аналіз, корекцію на гвинтівці та прикладі”.

Про очікування від подальших стартів

“Сподіваюся, що з кожною гонкою буде краще. Хотілося б, щоб [у гонці переслідування] було легше по дистанції і вийшло так само відстрілятися [як і у спринті]”.

Як виступив Антон Дудченко у спринті?

результат на фініші: 38-е місце (+2:07.9 хвилин від переможця Філіпа Наврата)

стрільба: 0+0 — 80-е місце за швидкострільністю (1:09.6 хвилин на 10 мішеней)

рух по дистанції: 56-е місце (+2:05.3 хвилини від найшвидшого Себастьяна Самуельссона)

Хто такий Антон Дудченко?

26-річний український біатлоніст, представник Сумської області.

Дудченко — срібний призер чемпіонату Європи-2023 в індивідуальній гонці.

На рівні Кубка світу найкращим результатом Дудченка у кар’єрі є п’яте місце в індивідуальній гонці на етапі в Антгольці у 2021-му.

У сезоні 2022/23 Дудченко також показав три з чотирьох своїх найкращих результатів у кар’єрі: 12-е та 16-е місце на Кубку світу в Естерсунді (індивідуальна гонка та масстарт), а також 17-е місце в спринті у Новому Месті.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: