У Буринській громаді породіллям виплатять по 20 тисяч гривень

04.12.2023

На засіданні виконавчого комітету Буринської міськради розглядалися питання захисту прав та інтересів дітей, соціальної підтримки мешканців громади, повідомляють у міській раді.

Як зазначила заступник міського голови Лариса Садова, із бюджету громади збільшено розмір грошової допомоги на поховання військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок повномасштабного вторгнення рф на території України. Відтепер ці виплати становитимуть по 35 тис. грн. Також рішенням сесії від 3 листопада 2023 року на лікування члену сім’ї загиблого військовослужбовця – зокрема заміни суглоба – передбачено надання грошової допомоги у розмірі 50 тис. грн. Тож члени виконкому вперше підтримали рішення про виплату такої допомоги одній із мешканок Буринської громади.

Грошову підтримку на лікування за результатами розгляду на виконкомі ще отримають учасники бойових дій, а також жителі громади відповідно до затверджених порядків. А 8 породіллям громади передбачена одноразова грошова допомога при народженні дитини у розмірі по 20 тис. грн кожній.

До речі, учні комунального багатопрофільного закладу позашкільної освіти «Мистецька школа» Буринської міськради звільнені від плати за навчання. Йдеться про дітей пільгових категорій: із багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей військовослужбовців, які перебувають на військовій службі.

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: