На Сумщині розпочали продаж новорічних дерев

04.12.2023

На Сумщині розпочали продаж новорічних дерев. Де можна придбати сосни і ялинки та як їх обирають сумчани?

Сумчанка Юлія розповіла, що віддає перевагу ялинці у горщику, аби згодом висадити її у садку чи на подвір’ї.

“Новий рік святкуємо й Різдво. І мені подобається, що у нас тепер нові дати, я їх підтримую. 6 грудня з дитиною будемо святкувати Святого Миколая, а 25 Різдво. Ялинку вже третій рік беремо в лісництві. Беремо у горщику і потім висаджуємо після свят, щоб вона далі продовжувала когось радувати. В сучасних реаліях не таке відчувається свято, але хочеться його створити саме для дитини”, – пояснила пані Юлія.

Придбати сосни та ялинки можна у восьми філіях Північного лісового офісу ДП “Ліси України”. У Піщанському лісництві стартував продаж новорічних дерев тиждень тому. Їх виростили на спеціальних плантаціях. Кожне має ідентифікаційну бирку з цифровим номером, за яким можна перевірити легальність його походження.

За самовільно зрубане дерево передбачено штраф сумою 1 281 грн, розповів лісничий Піщанського лісництва Максим Бруньов.

“План для нашої філії 3000 штук новорічних дерев. З яких на Піщанське лісництво цей план 700 штук. З них ми реалізували 441 новорічну сосну, на суму 65 тисяч гривень. Також ми реалізували на суму 7 тисяч гривень ялинок в горщиках”, – зазначив Максим Бруньов.

За його словами, ціни залишилися на рівні 2022 року.

“Ціни, порівняно з минулим роком на ялинки в горщиках не різняться зовсім. 250 гривень до одного метра, 300 гривень вище метра і 350 гривень вище півтора метра. Сосни ми реалізуємо до одного метра — 120 гривень. Вище одного метра 150 і вище півтора метра — 210”, – зазначив Максим Бруньов.

За інформацією Північного лісового офісу держпідприємства “Ліси України”, цього року філії Сумщини готові реалізувати 25 тисяч новорічних дерев. Це на 4 тисячі більше, ніж у 2022 році. Продаватимуть ялинки та сосни на 31 майданчику у визначених місцях біля контор всіх філій області до кінця року.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: