Сумчан турбує стан Псла

05.12.2023

Серйозна проблема, якою переймаються мешканці Сум, – стан річки Псел та прилеглого узбережжя. Анастасія Сугоняко навіть зареєструвала відповідну онлайн-петицію до влади. У своєму зверненні сумчанка звертає увагу на такі аспекти:

1. Засмічення річки та узбережжя. Відсутність ефективних систем управління відходами та неякісна свідомість громадян стосовно відповідального використання природних ресурсів призводять до серйозного забруднення водойми та її берегів!

2. Повалені дерева на березі та у воді. Стан прибережної зони та самої річки загрозливий через них. Це не лише створює перешкоду для природного стоку річки, але є потенційною небезпекою для тих, хто використовує річку для відпочинку чи риболовлі.

3. Заростання річки рослинами обмежує водний потік, призводить до втрати природного біорізноманіття та впливає на якість води.

«Ми закликаємо владу вжити невідкладних заходів для вирішення цих проблем та забезпечення охорони річки Псел та її оточуючого середовища. Потрібно зберегти цей природний ресурс для наступних поколінь!» – вважає сумчанка.

Підтримати – https://petition.e-dem.ua/sumy/Petition/View/2834

www.shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: