У Сумах може зникнути диспансер радіаційного захисту населення

05.12.2023

Про це стало відомо під час прийому громадян з особистих питань головою облради Віктором Федорченком.

До очільника обласного депутатського корпусу звернулися представники чорнобильських організацій Сумщини, до яких входять ліквідатори аварії на ЧАЕС і постраждалі від аварії на ЧАЕС.

Вони стурбовані питанням збереження обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення в чинному вигляді. Вони збентежені намірами щодо об’єднання лікарні з іншими медичними закладами.

Наразі диспансер надає 13 видів послуг і це єдиний заклад в області, що забезпечує високоспеціалізованою медичною допомогою осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. На обліку у закладі перебуває понад 9,5 тисяч «чорнобильців». Окрім цього тут лікуються й інші категорії населення.

Керівник управління охорони здоров’я Сумської ОДА Анатолій Котляр зазначив, що цей заклад залишився поза мережею і через два роки припиниться його контрактування з НСЗУ. Тоді може постати проблема взагалі існування диспансеру, оскільки обласний бюджет не «потягне» його фінансово.

Голова обласної ради Віктор Федорченко та обласні депутати – голова профільної комісії з питань медицини Магомед Галаєв і голова профільної майнової комісії Віра Лаврик одностайно зійшлися на тому, що диспансер радіаційного захисту населення у даних умовах воєнного стану має залишитися у тому вигляді, як є. Ніхто не позбавить чорнобильців медичних послуг, які вони отримують, повідомили в облраді.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: