Фахівці, які виготовили котел на біопаливі для Шостки, загинули на захисті України

06.12.2023

На сторінці шосткинського міського голови Миколи Ноги у Фейсбуці опублікована розповідь “Дорога до тепла”. У ній – ситуація, що склалася з опаленням цілого мікрорайону Шостки, який у народі іменують “посьолком”, дії міської влади щодо вирішення питання та власні роздуми.

Зазначимо, що у даному мікрорайоні були перебої з теплопостачанням, батареї опалення в будинках мешканців були холодними не один день. Згодом тепло дали. Але ситуація все ще лишається складною.

Очільник Шосткинської громади продовжує інформувати про те, як триває вирішення питання. Зокрема підкреслює, що газ на якому запрацювала котельна у одному з мікрорайонів міста, обліковується по комерційнійним цінам!

Механізм відшкодування цих витрат не визначено…

– Тим часом документи, які б давали можливість отримувати газ по нижчій ціні, все продовжують вперто перевіряти столичні газовики. Знаходять недоліки, вимагають виправлення. Терміново автомобіль везе оригінали до столиці…

Знов перевіряють і знаходять щось, чого не побачили раніше, і знов необхідно правити. Тепер перевіряють юристи… Перевіряють…

Два вихідних… Перевіряють… – додає Микола Нога.

За його словами, в неділю, врешті решт, приїхала бригада ремонтників підприємства, яке виготовляло котел на біопаливі, що завдав стільки клопоту. Виявилося, що фахівці, які виготовили котел і могли усунути його неполадки, були мобілізовані на захист України і загинули…. Щоб продовжувати працювати, бригаду зібрали з усієї України, працюють без вихідних, креслять, ріжуть, міняють, зварюють, згадують, наближають Перемогу!

– Враховуючи гостроту проблеми, з підприємства, що розташовано біля Києва, приїхав особисто керівник. Після вивчення ситуації на місті власноручно накреслив схеми виправлення ситуації….

Дійсно, робота обладнання великої потужності на біопаливі потребує нових знань.

Говоримо з Віталієм – керівником бригади, яка працює на об‘єкті. Його, як фахівця в цій справі, запросили з Дніпра. Він розповідає страшну правду про причину затримки бригади.

За його словами, головний конструктор Ілля і керівник виробництва Руслан, які своїми розумом і руками задумали та виготовили котел, не змогли залишитись на виробництві, хоч і були дуже потрібні, а пішли добровольцями до лав ЗСУ!

Пройшли необхідне навчання, вишкіл…

Не судилось..!

Обидва героїчно загинули в бою з рашистами в Донецькій області…

Руслана поховали, залишилось двоє неповнолітніх сиріт…

Ілля залишився лежати на окупованій території (побратими бачили його за допомогою дрона), але забрати тіло не вдається… Його чекають двоє неповнолітніх дітей і дружина…

Віталій перевів розмову на креслення, великий формат паперу прикрив його робочі, незграбні руки, очі забриніли в променях електрозварювання… Вони були кращими, ми будемо працювати і за них.., завершив розмову Віталій, – розповів шосткинський міський голова.

shostka.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: