На Сумщині дружині полеглого офіцера-прикордонника вручили державну нагороду

06.12.2023

Капітану Михайлу Барадулі назавжди 39… Він загинув 12 лютого 2023 року під час оборони державного кордону на Сумщині. 19 червня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України офіцер-прикордонник посмертно нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Нагороду дружині вручив заступник начальника Сумського прикордонного загону полковник Володимир Воробець.

Михайло Барадуля народився 23 листопада 1983 року.

Закінчив Маріупольський будівельний технікум, згодом – Харківську національну академію міського господарства, працював в Управлінні архітектури та містобудування Сумської міської ради.

У 2015 році Михайло Барадуля вирішив пов’язати своє життя із захистом кордону. Він призвався на військову службу під час мобілізації на особливий період до лав Державної прикордонної служби України і розпочав службу в підрозділах Сумського прикордонного загону. Потім служив у Харківському, Краматорському прикордонних загонах. Згодом повернувся на ділянку державного кордону в Сумській області.

Під час служби прикордонник закінчив кафедру військової підготовки Сумського державного університету за програмою підготовки офіцерів запасу, пройшов курси підготовки осіб офіцерського складу при Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

«Михайло був порядною людиною, гарно знав військову справу, постійно виявляв ініціативу та наполегливість. Він ніколи не боявся труднощів, завжди був націлений на отримання результату. А ще він дуже любив свою родину, свою країну, підтримував товаришів. Нам не вистачатиме його усмішки та доброго слова», – говорять побратими.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: