УВКБ ООН оновлює програми співпраці з громадами Сумщини

07.12.2023

Відбулася координаційна зустріч делегації Київського хабу Кластера захисту в Сумській області з представниками Сумської обласної державної адміністрації.

Сумська обласна військова адміністрація співпрацює із управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців з 2022 року щодо надання гуманітарної допомоги, захисту та евакуаційних маршрутів для населення.

УВКБ ООН є один із партнерів, який очолює та керує Кластером захисту у справах біженців та є глобальною міжурядовою організацією, яка присвячує свою діяльність порятунку життів, захисту прав і створенню кращого майбутнього для біженців, вимушено переміщених громад та осіб без громадянства.

Учасники зустрічі обговорили питання допомоги Сумщині в цьому та минулому році.

Зокрема, у 2022 році наша область отримала від УВКБ ООН допомогу в оснащенні «Пунктів незламності», генератори та ноутбуки для структурних підрозділів соціального захисту населення районних державних адміністрацій. У 2023 році організація надала техніку для облаштування МКП, а також допомагала разом із іншими міжнародними партнерами та благодійними організаціями у вирішенні питань внутрішньо переміщених осіб, швидкому та легкому ремонту зруйнованих будівель, наданню психологічної допомоги, юридичному консультуванню та тощо.

Представники Сумської ОВА подякували міжнародним партнерам за надану громадам області допомогу. Також у рамках зустрічі було обговорено перспективи співпраці Київського хабу Кластера захисту з Сумщиною на наступний рік, зокрема, щодо надання правової, психологічної, соціальної допомоги, підтримки у відновленні житла, пошкодженого внаслідок російської агресії тощо.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: