Червоний Хрест допоміг евакуювати із Середино-Буди родину, в якій чоловік із ДЦП

07.12.2023

Середино-Будська громада – на самісінькому кордоні з РФ. Попри рекомендовану евакуацію і щоденні обстріли – там досі лишаються жити люди. Саме туди з вантажем гуманітарної допомоги вирушив загін швидкого реагування Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

“Розвантажились, поспілкувались з місцевими – люди щиро радіють, бо гості в них тепер бувають рідко. Є велика потреба в допомозі, запит на ліки й генератор.

Далі за планом – евакуація людей. Серед них – родина, в якій чоловік з ДЦП. Чутно звуки обстрілу…

«А ще один мішок картоплі можемо взяти?» – запитують з надією. І волонтери вантажать ще й той мішок, бо для родини він важливий.

День важким був для всіх, тож не дивно, що на завершення – ще один «сюрприз». Родину в Сумах передали під опіку ГО «Pluriton» і далі вони мали їхати до Харкова. Але у машині Червоного Хреста родина забула найважливіший рюкзак – з документами. Довелось відправляти навздогін.  Сьогодні отримали смс, що у них все добре: «Вивезли ви нас вчасно, сьогодні прилетіло у двір. Ви – наші ЯНГОЛИ ОХОРОНЦІ!»”, – ідеться у повідомленні організації у Фейсбуці.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: