У Лебедині поліція викрила злодія: крав навіть ікони та дитячі іграшки

07.12.2023

На початку жовтня подружжя з міста Лебедина приїхало на велосипедах до свого домоволодіння, в якому вони не живуть постійно, але використовують як дачу. Завівши у двір велосипеди та занісши речі, чоловік та дружина почали поратись по господарству, аж раптом помітили невідомого чоловіка, який тихо зайшов у двір і зупинився біля велосипедів. Зрозумівши, що його помітили, зловмисник прихопив жіночу сумку вибіг з двору і десь зник. Пошукавши невідомого, поряд, у сусідньому напівзруйнованому будинку, чоловік знайшов покинуту сумку своєї дружини. Всі речі начебто були на місці, окрім банківської картки, на якій зберігалася певна сума грошей.

Власниця картки, 26-річна жінка, встигла заблокувати її, зв’язавшись з банком, та викликала поліцію. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження» Кримінального кодексу України.

А через деякий час поліцейські з’ясували, що в кількох магазинах міста, чоловік, зовні схожий на того, який поцупив сумку, намагався розрахуватися за придбаний товар. Провівши необхідні розшукові заходи, співробітники сектору кримінальної поліції відділення поліції № 3 міста Лебедин Сумського районного управління поліції знайшли крадія.

У ході слідства встановлено, що зловмисник, крім цього злочину, причетний ще й до крадіжки електричного конвектора, трьох ікон, дитячої ігрової приставки, дитячих іграшок, сантехніки та мікрохвильової печі з нежилого будинку 44-річного жителя міста Лебедин. За цим фактом у поліції також відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: