У Сумах за автівками на дорогах стежать більше сотні камер

07.12.2023

Про це повідомив керівник Сумської МВА Олексвй Дрозденко під час брифінгу.

– Проєкт “Безпечне місто. Охорона” складається з трьох етапів, – повідомив він. – Перші два вже виконані: встановлені оглядові камери — 15 для розпізнавання номерних знаків, – це 2021 рік. На другому етапі ми нарощували, – це 2022 рік. Вже більше сотні камер, встановили програмне забезпечення CaMaP, яке зв’язує камери в мережу. До неї повний доступ має національна поліція. Ще є три рухомих камери, – це для початку.

Всі в’їзди у місто і основні дороги “закриті” і автоматичне йде розпізнавання автівок, передається марка, колір, знак і скріншот лобового скла. Тобто куди яка автівка переміщується все відомо. Ми були п’ятою областю, де впроваджене це програмне забезпечення. На третьому етапі буде ще 80 оглядових камер, 113 для розпізнавання знаків, а також комплекси для розпізнавання облич. Цей етап планується на наступний рік.

Також є домовленість із відповідальним бізнесом, який буде за власні кошти купувати відповідні або аналогічні камери, зокрема, це “Мануфактура”, “Лавина”, “Епіцентр”, “МОСТ”. Ми пропонуємо і іншому бізнесу приєднуватися.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: