Як добре провести час в компанії друзів коли тобі 30?

08.12.2023

Відкрийте ефективні способи використання вашого часу для особистого розвитку, здоров’я, відпочинку та досягнення цілей.

Цікавлять інтелектуальні ігри для дорослих? Коли людині виповнюється 30 років, коло інтересів не сильно змінюється. Не слід думати, що вечори з друзями будуть проходити в ресторані за келихом Дон Совіньон. Це будуть добрі старі лан паті або колаби у когось вдома. Тож, як провести вихідні? Ось гарні забавки для вас!

Streets of Rage 4

Сюжет Streets of Rage 4 не важливий, як і у випадку з попередніми частинами з “Сеги”. Є погані хлопці, їх потрібно побити – красиво, технічно і з задоволенням. Проходити можна мережею, але краще все ж за одним екраном, як у старі добрі часи. Можна навіть учотирьох, аби геймпадів вистачило.

Streets of Rage 4 вірна традиціям. Як і попередники, це двовимірний бітемап, у якому на тебе пруть вороги. Але боївка тут різноманітніша, а візуальний ряд – веселіший, ніж у попередніх частинах. У кожного персонажа на вибір є удари й унікальні здібності – останні можна застосувати, зібравши на рівні потрібну кількість зірок.

Щоб відновити життя, можна пройтися локацією і пошукати курку. А можна виконати красиве комбо – так ви ще й заробите очки, за які потім відкриються нові персонажі. Засмутити може хіба що музика – не така драйвова, як у Streets of Rage 2 і 3. Втім, у грі є ретрорежим, що підставляє треки з перших двох частин серії.

Heroes of Might & Magic 3

У грі простенький сюжет: вигадане королівство Ерафія намагається вигнати ворогів зі своїх земель і відновитися. Але нас куди більше цікавить мультиплеєр. Вибираєте расу і карту на потрібну кількість гравців, ставите ботів. Якщо потрібно, розподіляєте команди. І вперед, набирати армії та підкорювати міста.

Це легендарні ігри для компанії! “Герої 3” – покрокова гра, в яку зручно грати в режимі hot seat, по черзі сідаючи за ПК. Завдання кожного гравця – прокачувати своє місто, захоплювати ресурси на глобальній карті та збирати артефакти. І, звісно, битися армією на армію.

Звучить просто, але на ділі гра дуже глибока. Кожен хід – це один день тижня, за який можна щось побудувати в місті і зробити хід героєм. Раз на тиждень приростає міська армія. Але за все потрібно платити, тому дуже важливо не помилятися в послідовності будівництва будівель і збору ресурсів. Коли освоїтеся, почнете вибудовувати логістичні ланцюжки з героїв, які передають армії один одному. І більше цінувати артефакти: деякі дають приголомшливу міць.

Worms W.M.D

У вас є команда черв’ячків із купою найнеймовірнішої зброї. Завдання – винищити ворожі команди. Найкласнішою частиною серії вважається Worms Armageddon, у неї цілком комфортно грати і зараз. W.M.D., що вийшла в 2016 році, теж добре підходить для веселих битв із друзями.

У Worms потрібно добре робити дві речі: будувати тактику і прораховувати траєкторію, коли стріляєте ракетами або кидаєте гранату. Для рівня профі важливе й уміння красиво літати на мотузці. Так можна не тільки швидко дістатися до неугодного черв’яка, а й вразити друзів – особливо якщо ви помилитеся і черв’як сумно полетить у воду.

Оточення повністю руйнується, тактичних прийомів можна винайти багато. А ще у W.M.D є літаюча вівця-бомба і свята граната з “Монті Пайтона”. У грі все зроблено для того, щоб ви як слід повеселилися. Наприклад, назвали черв’яків на честь друзів і поставили їм якусь смішну озвучку. Грати можна як один проти одного, так і з ботами. Шкода тільки, вони не блищать розумом.

The Quarry

А ось і справжні ігри для компанії! Молоді вожаті залишаються в дитячому таборі на ніч і влаштовують вечірку. Це вони даремно: з лісу приходять моторошні кровожерливі монстри, та ще й з’являються дивні мисливці – чи то друзі, чи то вороги.

Одному в The Quarry грати не дуже весело. А ось у компанії за одним екраном – круто. Герої діляться між користувачами: одні вожаті дістануться вам, інші – іншим гравцям. Жодних специфічних геймерських навичок The Quarry не вимагає: стріляти або битися в ній не потрібно, головне – вчасно натискати кнопки. Сміливо кличте тих, хто ніколи не тримав геймпад у руках.

Персонажі зустрічають монстрів у незручні моменти. Одна героїня йде в ліс поплакати. Інша плаває в озері, її хлопець виявляється голим, а решта лаються між собою біля багаття. У персонажів складні стосунки один з одним, і якщо необережно вибрати репліку в діалозі, можна зробити ще гірше. Тож, грайте в ігри на двох та насолоджуйтесь!

Фішка кооперативної гри в тому, що ви спеціально можете посварити героїв. Або навіть підставити підопічного другого гравця, та так, що він помре. Ніколи ще підліткові слешери не були такими веселими. Як бачите, ваше дозвілля легко організувати.

Overcooked 2

Тож, як з користю провести вільний час? Пограти з друзями в гру! Це не кухня Гордона Рамзі, все набагато гірше. Гравці мають спільно готувати їжу за виданими рецептами, але на ділі тільки заважають одне одному. Не встигають, усе упускають і плутаються в замовленнях. Кожна ігрова сесія викликає стільки емоцій, що приятелів можна ненароком побити.

Overcooked заслужено отримала багато нагород за найкращий кооператив. Сама механіка дуже проста, художній стиль казуальний. Сподобається друзям і родичам, які раніше грали тільки в мобілки.

Головна мета – зібрати за рецептом страву та здати її. Однак час підтискає, на кухні літають фаєрболи та руйнується підлога, а гравці активно заважають одне одному. Є шанс посваритися в реальному житті, але це точно буде весело. Подібні розваги зайдуть усім!

Cuphead

Брати-чашки Капхед і Магмен програли в казино самого Диявола. Щоб не потрапити в пекло, вони подорожують світом і перемагають інших боржників. Битви з босами – це основа гри. Є й інші режими, але саме в босах вся суть. Cuphead намальована вручну і стилізована під німі мультфільми, і прекрасно в ній абсолютно все. Двома речами: пекельною складністю й унікальним малюнком, що відсилає до діснеївської класики. Якщо ви готові насолоджуватися і страждати одночасно, в Cuphead точно слід пограти.

В цій грі гарно провести час доволі легко! Тут будь-який противник дає жару. Усі виглядають по-різному, до кожного потрібен свій підхід. Визубрити атаки мало: часом бос дивує несподіваними ударами, тож краще покладатися на спритність і уважність. Удвох грати трохи спокійніше: є шанс воскресити напарника після смерті. Але коли бос атакує що є сили, зробити це непросто.

Lovers in a Dangerous Spacetime

Такі групові ігри сподобаються усім! Великий і круглий космічний корабель летить рятувати космічних зайчиків. Потрібно разом керувати ним і грамотно розподіляти обов’язки. Здається, це найкраще, у що можна пограти закоханій парі. Та й хорошим друзям теж: у Lovers in a Dangerous Spacetime до біса захопливий геймплей.

Ви спільно керуєте круглим кораблем. Переміщаєтеся між відсіками, в потрібний момент вмикаєте щити, гармати і двигуни. Завдання – врятувати всіх космозайок. Звучить дещо наївно, але менеджмент тут не менш цікавий, ніж в Overcooked. Щоб перемогти, потрібно постійно спілкуватися, а чи не це головне в кооперативних іграх.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: