У Тростянці будівельники завершують заміну плит перекриття у пошкодженій окупантами 5-поверхівці

08.12.2023

Будинок, у якому проживало 60 родин, по вул. Благовіщенській, 53 майже повністю згорів після обстрілів окупантів.

Пошкоджені конструкції старої будівлі вже демонтували. Замінили покриття покрівлі. Наразі завершуємо заміну плит перекриття.

На черзі – встановлення нових вікон та дверей замість пошкоджених, відновлення цегляної кладки несучих стін і перегородок.

Тростянець більше місяця був в окупації. Ворожа техніка дислокувалась навпроти, на Вокзальній площі. І цей будинок окупанти неодноразово обстрілювали з різних видів зброї.

У порожні квартири, звідки виїхали мешканці, російські військові заселялися самі. А місцевих використовували як живий щит. У більшості мешканців не лишилося нічого із того, що було в квартирах.

26 липня Агентство відновлення оголосило тендер на відбудову пʼятиповерхівки по вул. Тростянецька. У закупівлях узяли участь 5 компаній. 11 вересня уклали договір із переможцем. Завдяки проведенню тендеру очікувана вартість робіт зменшилася на 6,5 млн грн.

Будинок зробимо сучасним і комфортним для проживання, доступним для потреб маломобільних груп населення. Для цього перед входом до будівлі буде влаштовано тактильну смугу з бетонної тактильної плитки, виділеної жовтим кольором. Також обладнано апарель – відкидні конструкції у підʼїздах. Підрядники відновлять мережі електроживлення, водопостачання, каналізації, повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: