У Шостці відкрито жіночий центр працевлаштування

08.12.2023

7 грудня у Шостці розпочав роботу жіночий центр працевлаштування.

Як розповіла кар’єрна радниця Тетяна Онищенко, центр відкрито в рамках проєкту соціальної підтримки «WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей», який проваджується UNFPA, Фондом ООН, за фінансової підтримки ЄС в партнерстві з ГО «Інноваційні соціальні рішення».

Завдання проєкту – допомогти жінкам здобути економічну незалежність, втілити в життя їх мрії, кар’єрні амбіції.

Регіональна координаторка Ірина Пархоменко повідомила, що триватиме він 15 місяців. Звертатися у жіночий центр працевлаштування можуть вразливі категорії жінок, які постраждали від війни та внутрішньо переміщені особи (ВПО); постраждалі від гендерно обумовленого насильства та домашнього насильства; жінки з інвалідністю; жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Центр буде організовувати курси навчання прикладним професіям, професіям в сфері IT. Тематика визначатиметься потребами жінок, наприклад, курси SMM, дизайну, створення сайтів, маркетинг… Заплановані також інформаційні сесії з різноманітних питань, які допоможуть у працевлаштуванні (від написання резюме, підготовки до співбесіди, закінчуючи тайм-менеджментом та реєстрацією ФОП).

Ще до відкриття центру жінки громади мали можливість зареєструватися на участь у проєкті. Процедура тривала три тижні. За цей час зареєструвалися 53 жінки переважно у віці 30-45 років, серед яких 32 – мають вищу або незакінчену вищу освіту. Знаковим є той факт, що кар’єрні вподобання цих жінок досить гнучкі, вони прагнуть освоїти нові робітничі професії та професії б’юті-сфери. Тому в найближчий час у Шостці будуть організовані курси бровистів.

«На цих курсах будуть навчатися 15 жінок. По закінчені курсів вони отримають сертифікати і матимуть змогу або працевлаштуватися у салонах краси нашого міста, або ж відкрити власну справу», – проінформувала Тетяна Онищенко.

Керівник Шосткинської міськрайонної філії обласного Центру зайнятості Микола Чернов зазначив, що відкриття жіночого центру працевлаштування є дуже актуальним, адже як в нашій громаді, так і в цілому в Україні переважну кількість зареєстрованих безробітних становлять саме жінки.

Директор Шосткинського вищого професійного училища Світлана Ковтун розповіла, що ВПУ може допомогти жінкам перекваліфікуватися. Тут можна підвищити свою кваліфікацію кухара, кондитера. Також є короткострокові програми з навчання приготуванню морозива, роботі на грилі. «Ми зараз працюємо над відкриттям нової спеціальності – бариста. З січня запрошуємо: будь ласка, приходьте і навчайтеся!», – сказала Світлана Ковтун.

Заступник міського голови Марина Харламова висловила надію, що жіночий центр працевлаштування допоможе жінкам. Вона зазначила: зараз на території Шосткинської громади мешкають близько 3,3 тис. жінок – переселенок.

В офіс жіночого центру працевлаштування можна звернутися з понеділка по п’ятницю з 14.00 до 18.00. Адреса: Садовий бульвар, 29.

shostka.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: