Ще в одному місті Сумщини запрацював жіночий центр працевлаштування

08.12.2023

7 грудня у Конотопській громаді свою роботу розпочав «Жіночий центр працевлаштування» аби допомогти жінкам здобути економічну незалежність, втілити в життя їхні мрії, кар’єрні амбіції, повідомляють у Конотопській міській раді.

Він виконуватиме функцію центру консультування з питань зайнятості на рівні громади, збираючи актуальну інформацію про відкриті вакансії, а також, за можливості та потреби, направлятимуть користувачів послуг міського Центру до інших кар’єрних центрів для проходження додаткових або інших спеціалізованих тренінгів. Зазначені послуги надаватимуться кар’єрною радницею Конотопського Жіночого центру працевлаштування Тетяною Гребеник.

Центр відкрито в рамках проєкту соціальної підтримки «WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей», який впроваджується Фондом Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine, за фінансової підтримки ЄС в партнерстві з ГО «Інноваційні соціальні рішення».

На відкритті Жіночого центру працевлаштування були присутні представники влади на чолі з міським головою Артемом Семеніхіним, регіональні представники центрів зайнятості та з надання безоплатної вторинної правової допомоги, приватні підприємці, представники громадських організацій, що опікуються проблемами жінок та ВПО.

Регіональна координаторка проєкту Ірина Пархоменко зазначила, що триватиме він 15 місяців. Звертатися у жіночий центр працевлаштування можуть вразливі категорії жінок, які постраждали від війни та внутрішньо переміщені особи (ВПО); постраждалі від гендерно обумовленого насильства та домашнього насильства; жінки з інвалідністю; жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах.

У Центрі жінки зможуть:

-отримати послуги карʼєрної радниці з пошуку роботи;

-пройти навчання на курсах прикладних професій, які допоможуть знайти роботу, а після їх завершення – отримати стартові набори для початку власної справи;

-пройти ІТ-курси початкового рівня, що дозволять жінкам опанувати цифрові навички;

-відвідати щомісячні офлайн та онлайн інформаційні сесії на різноманітні теми, пов’язані з працевлаштуванням.

Ще до відкриття центру виявили бажання зареєструватись на участь у проєкті понад 100 жінок Конотопщини різного віку (від 18 до 60+) та різного рівня освіти.

Вже незабаром Центром працевлаштування будуть організовані професійні курси прикладних професій (бровістка, перукарка, візажистка, швачка тощо).

Жіночий центр працевлаштування знаходиться за адресою:

м.Конотоп, пр-т Миру, 24 кім. 122

Тел. для довідок: 097-506-43-90

Нагадаємо, також жіночий центр правцелаштування відкрито у Шостці.

konotop.in.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: