У Глухові любителю Росії дали півтора роки умовно

09.12.2023

Під час спілкування зі знайомими житель Глухівщини неодноразово просував російські наративи.

Він виправдовував окупантів та розмірковував, «як при росії буде добре жити», повідомляє Глухів.City з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

21 березня 2022 року чоловік спілкувався біля свого подвір’я зі знайомим. Він переконував того, що «правильно Росія зробила, що напала на Україну, так як таким чином в Україні буде наведено порядок», «Куди Україна лізе проти Росії, Росія велика держава», «Нам при Росії буде жити добре…тому нам краще буде коли перейдемо під владу Росії». Також він сподівався, що зможе оформити і отримувати російську пенсію та зарахувати до неї свій трудовий стаж за російськими законами.

За кілька днів схожі наративи він просував під час розмови з двома односельцями. Пенсіонер наголошував, що «Росія звільняє Україну від нацистів». Іще раз публічно він повторював наративи окупантів 6 та 7 квітня.

Врешті чоловік потрапив до зали суду. 27 вересня 2023 року прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості.

Жителя Глухівщини визнали винним у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України. Це – кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 436-2 КК України.

Йому призначили покарання у виді позбавлення волі на строк рік і шість місяців. Відповідно до ст. 75 КК України чоловіка звільнили від відбування покарання з випробуванням.

Протягом року він має з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання або роботи.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: