На Сумщині будуть контролювати усі тендери

09.12.2023

Про розширення повноважень групи «Прозорість і підзвітність» повідомив очільник Сумської ОВА Володимир Артюх.

«Група «Прозорість і підзвітність» переходить на новий формат роботи. Відтепер досліджуватимуться не лише проєкти, які фінансуються з бюджету. Наші фахівці аналізуватимуть усі тендерні процедури, які проходитимуть у кожній громаді, – повідомив Володимир Артюх. – Безумовно, це великий об’єм роботи, але необхідний, адже наступний рік буде непростим в плані бюджетних надходжень і кожну копійку треба берегти. Тому ми будемо допомагати нашим керівникам громад, щоб бюджетні кошти йшли на розвиток громади, на користь людям», – розповів голова військової адміністрації.

Нагадаємо, група «Прозорість і підзвітність» працює на Сумщині з початку жовтня. Завданням групи є моніторинг стану використання коштів, що надійшли в область з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та інших субвенцій, проаналізувати проведені тендери та роботу підрядних організацій на об’єктах будівництва.

До складу робочої групи увійшли представники СБУ, Національної поліції, ДБР, обласної військової адміністрації. Керівником робочої групи призначено заступницю начальника Сумської військової адміністрації Марію Зонову.

Станом на початок грудня за результатами обстежень та документальної перевірки проєктів, обласною прокуратурою відкрито два кримінальних провадження.

Загалом, внаслідок діяльності робочої групи планова економія бюджетних коштів наразі становить понад 14 млн.грн.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: