У Шостці перевірили товщину льоду на Галенківському озері

09.12.2023

Спеціалісти “Шосткинської рятувально-водолазної служби” продовжують занурюватись у Галенківське озеро та обстежувати його дно.

Як наголошує в.о. директора КУ “Шосткинська міська рятувально-водолазна служба” Ірина Міщенко, вони й зараз продовжують чергувати на Галенківському озері.

Товщина льоду на водоймі наразі 12 см, температура води +3. Але водойма має промоїни через течію. Тому, як зауважують водолази, гуляти по кризі небезпечно. Про це застерігають рибалок, які вже виходять на середину водойми.

Минулого року та на початку 2023 року водолазам довелось рятувати трьох рибалок, які провалились під лід на Галенківському озері.

Витримати одну людину може лід від 7 см, декілька осіб – від 12 см, говорять водолази. Якщо ж плануєте вийти на кригу з друзями, то її повинна бути не менше 12 см. Пересуватись потрібно один за одним. Завжди беріть із собою палицю, аби випробовувати нею лід на міцність.

Наразі, як наголошує в.о. директора КУ “Шосткинська міська рятувально-водолазної служби” Ірина Міщенко, рятувальники особливо хвилюються за життя дітлахів. Вони кожного дня по закінченні уроків приходять гратись на лід.

Ірина Міщенко застерігає: через сім хвилин у холодній воді в організмі людини починають відбуватись незворотні процеси. Тому прогулянка по льоду – не найкраща ідея.

shostkanews.city

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: