Сумчани потерпають від шахраїв, які обіцяють грошову допомогу

10.12.2023

Мешканці Сумського, Охтирського та Роменського районів, намагаючись оформити грошову допомогу, потрапляли на гачок до зловмисників, які виманили у них гроші на загальну суму понад 268 тисяч гривень.

Потерпілі знаходили в різних соціальних мережах оголошення про можливість отримання матеріальної допомоги від Організації Об’єднаних Націй. Коли вони переходили за посиланнями та вводили свої персональні дані, замість виплати грошей вони втрачали власні гроші.

Поліція наголошує, що в жодному випадку не можна розголошувати конфіденційні дані своїх банківських карток, оскільки шахраї можуть отримати доступ не лише до банківського рахунку, а також до кредитного ліміту.

Спочатку необхідно переконатися, що дійсно певна організація виплачує гроші. Для цього можна знайти інформацію про організацію в мережі Інтернет, прочитати відгуки, самим зателефонувати за номерами та дізнатися всі подробиці про виплати. Щоб не стати жертвами шахраїв потрібно довіряти тільки офіційним джерелам інформації.

За даними фактами слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: